North Sea Health Care BV (NSHC) ontwikkelt zich voorspoedig. Dus vonden we het  tijd voor een heuse blog. In deze eerste blog leek het ons een goed idee om ons aan u voor te stellen. De bedoeling is om vervolgens maandelijks wat te vertellen over massage en compressie therapie.

Ik heb NSHC opgericht in september 2013. Aanleiding was een verzoek van een zakenrelatie die, na een ernstige ziekte, oedeem aan twee benen had gekregen. Hij vroeg mij of er betaalbare apparatuur was om thuis zijn benen te behandelen. De toen op de markt verkrijgbare apparatuur vonden wij, als technologen, absurd duur. Ik heb toen de hele wereldmarkt afgezocht en kwam uiteindelijk terecht bij het Koreaanse bedrijf Daesung Maref dat (medische) massage apparatuur op de markt brengt onder het merk Doctor Life. Wij hebben toen een aantal apparaten over laten gekomen en getest met een paar therapeuten. Die waren laaiend enthousiast.

Ik zat toen midden in het overdrachtsproces van mijn toenmalige milieu bedrijf Oxydent aan onze zoon. En omdat ik nog geen zin had om met pensioen te gaan heb ik Daesung Maref gevraagd of ik importeur kon worden. Dat vonden ze een goed idee en zo ben ik met NSHC begonnen.

Producten

Inmiddels zijn wij al 9 jaar leverancier van IPC apparatuur. IPC staat hierbij voor Intermitterende Pneumatische Compressie. Met deze techniek wordt een massage uitgevoerd vergelijkbaar met gewone massage, maar dan door de gebruiker zelf in de veilige beslotenheid van zijn/haar eigen huis. Het werkt met behulp van manchetten die bestaan uit verschillende  luchtkamers die beurtelings worden opgeblazen  en weer leeglopen. Op deze wijze wordt een zeer goede massage verkregen. Naast beenmanchetten zijn er arm- en middel manchetten. De techniek is oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van oedeem (dit is wanneer iemand vocht vasthoudt omdat de natuurlijke afvoer van lymfevocht verstoord is, bijvoorbeeld na een operatie). Het grote verschil met de reeds bestaande apparatuur is dat Doctor Life voor een zodanig lagere prijs wordt aangeboden dat het ook voor particulieren bereikbaar is geworden.  Naast de behandeling van oedeem wordt de apparatuur ook gebruikt door sporters, om de conditie te verbeteren, en door iedereen die zijn/haar benen in goede conditie wil houden om zo lang mogelijk vitaal te blijven. Ondanks de veel lagere prijs t.o.v. andere op de markt verkrijgbare apparatuur bleek de prijs toch voor deze groep een struikelblok. Dus hebben we onze zoektocht voortgezet. Dit heeft geleid tot de serie VITA massage apparaten die op deze website worden aangeboden.

In de volgende blog zullen we zien voor wie de VITA apparaten bij uitstek geschikt zijn en hoe wij de ontwikkelingen in de toekomst zien.

Wilt u onze bedrijfsfilm zien? Kijk dan op het tabblad ‘Over ons’ en start de video.